|
|
|
|
Database nr. | : | 00867 |
---|---|---|
Titel | : | Het fabrieksmatige productieproces van boter en kaas in de Coöperatieve zuivelfabriek 'De Eensgezindheid'. |
Plaats/dorp | : | Wervershoof |
Adres (of locatie) | : | Dorpsstraat 41 |
Datering | : | ca. 1959 |
Bijzonderheden | : | Zie ook de foto's 00859, 00860, 00861, 00862, 00863, 00864, 00865, 00866, 00868, 00869, 00870, 00871, 00872, 00873, 00874, 00875, 00876. Deze vormen een fotoserie, waarin het gehele proces van het boter karnen en het kaasmaken wordt gevolgd. 9e foto: Per 24 uur wordt de afgeroomde melk in een grote bak verwarmd en in beweging gebracht, met toevoeging van stremsel en kleurstof. Kaas maken. De jonge kaas (wrongel) komt na enige tijd boven drijven en scheidt zich af van de overblijvende 'wei'. Dit wordt naar buiten gepompt in een kuip. Deze 'wei' gaat weg voor varkensvoer. Bij grotere aanvoer werd een tweede bak ingeschakeld. |
Fotograaf | : | Onbekend Disclaimer
Stichting Oud Wervershoof heeft haar uiterste best gedaan om de rechthebbende van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen.
Indien een persoon of bedrijf echter kan aantonen dat toestemming m.b.t. het gebruikte beeldmateriaal vereist was, dan verzoeken wij hem/haar om direct contact met ons op te nemen. EXIT |
Collectienaam | : | |
Rubriek | : | Bedrijven (m.u.v. Agrarische bedrijven) |
Subrubriek | : | Melkfabriek |
Categorie | : | Foto: z/w |
Achterkant afbeelding | : | |
Google Maps | : |
Bovenstaand beeld kan men zelf aanpassen (onder meer in- en uitzoomen). Refresh de pagina (F5) om het oorspronkelijke beeld weer te verkrijgen. Klik op het vierkantje rechtsboven om de afbeelding vergroot weer te geven. |
|
||
Record aangepast: 23 januari 2017